De perfecte trui voor een sportieve outfit

Wist jij dat de zweetband ooit is uitgevonden door een tennisser? De Brit Fred Perry vond dit handige accessoire in 1940 samen met Tibby Wegner uit. Doordat Perry een bekende tennisser was, werd zijn uitvinding al snel omarmd door veel mensen. Dit was de basis voor het kledingmerk dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Perry lanceerde zijn eerste poloshirt in 1952. Dit deed hij in stijl, tijdens Wimbledon. Zelf had hij dit toernooi meerdere malen gewonnen. Bovendien vormde de afbeelding van een lauwerkrans op de medailles van dit wereldberoemde toernooi de inspiratie voor de logo van zijn kledingmerk. Ook tegenwoordig zie je de lauwerkrans nog op de kleding van Fred Perry terug.

Meer dan alleen polo’s

Het poloshirt van Fred Perry werd een groot succes. Hoewel het shirt in eerste instantie alleen in het wit geproduceerd werd, werd dit niet veel later verder uitgebouwd. Tegenwoordig zijn de shirts in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van donkerrood of lichtgeel? Maar de uitbreiding van het merk stopte niet bij het toevoegen van nieuwe kleuren polo’s. Ook andere kledingstukken werden aan de collectie toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld ook een fijne Fred Perry trui aan je garderobe toevoegen. En zelfs jassen van het sportieve merk zijn tegenwoordig verkrijgbaar.

Perfecte aanvullingen op elkaar

De kledingstukken van Fred Perry zijn goed los van elkaar te dragen, maar zijn ook zo ontworpen dat ze uitstekend met elkaar matchen. Zo dragen veel mensen graag een Fred Perry trui in combinatie met een polo van hetzelfde merk. Door een polo en trui in contrasterende kleuren te kiezen, laat je de kledingstukken elkaar perfect aanvullen. Het kraagje van de polo kan goed over de boord van trui heenkomen. Draag je liever geen shirt onder je trui, maar wil je wel een polo kraag? Dan zijn er ook truien met zo’n kraag verkrijgbaar. Wat past het beste bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *