Deze producten zijn er voor ontwormen kat

Iedereen die een kat heeft weet of zou moeten weten dat deze leuke diertjes wel eens wormen oplopen. Dit is heel natuurlijk en totaal niet zorgelijk. Toch is het wel belangrijk om af en toe te checken op wormen, omdat katten het als huisdier ook kunnen overbrengen op de mens. Ook is het voor een huisdier natuurlijk niet prettig als ze wormen hebben, want ze kunnen daar wel last van krijgen als het probleem erg groot wordt. Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om wormen te voorkomen en genezen. In deze blog vertel ik alles over wormen, hoe katten wormen oplopen, aan wat voor symptomen je kunt merken dat een kat wormen heeft, en hoe bepaalde producten uw geliefde huisdier kunnen helpen. Veel leesplezier!

Wat zijn wormen precies?

Wormen zijn inwendige parasieten, die teren op andere levende dieren om te overleven. Dit klinkt heel naar en akelig, maar in de praktijk valt het vaak heel erg mee. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende wormen, maar er is een worm die een kat al vanaf de geboorte meekrijgt: de spoelworm. Naast spoelwormen zijn er ook lintwormen, hartwormen en longwormen. Omdat wormen parasieten zijn teren ze binnen in de kat, voornamelijk de darmen. Wormen worden overgebracht door ontlasting, rauw vlees, orgaanvlees, slakken of knaagdieren. Het is dus belangrijk dat een kat niet in aanraking met deze dingen komt. Daarnaast is het ontwormen ook heel belangrijk!

Wat voor symptomen geven wormen?

Maar hoe weet je nou wanneer je kat wormen heeft? Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingsgevallen, maar doorgaans zijn er een paar belangrijke symptomen om in de gaten te houden. Doorgaans vallen symptomen niet op, de dieren heb klinisch gezien geen problemen. Als ze wel last krijgen van symptomen zijn dat het vaakst van de tijd chronische maag- en of darmklachten. Voor volwassen katten is dit niet prettig, maar het is niet gevaarlijk. Voor een jonge kitten kan het wel gevaarlijk zijn, omdat ze een darmafsluiting kunnen krijgen. Omdat soms de symptomen niet opvallen is het goed om wel regelmatig de kat te ontwormen.

Welke producten zijn goed voor het ontwormen kat?

Regelmatig ontwormen is dus een goed idee. Het ontwormen kat is niet moeilijk, er zijn genoeg producten te verkrijgen. Zorg wel dat je een dierenarts raadpleegt of een expert. Katten moeten meerdere keren per jaar ontwormd worden. Het ontwormen kat kan met verschillende producten, zoals een pasta, druppelen op de nek, kuren, en andere middelen. Raadpleeg dus wel eerst iemand om te weten of je kat daadwerkelijk wormen heeft, en welke producten dan het beste te gebruiken zijn. Ongeveer vier keer per jaar ontwormen is meer dan genoeg.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*