VCA vol

Een veilige werkomgeving is een goede werkomgeving, en daarom is dit heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat het veilig is, kun je een VCA cursus volgen. Je kunt dit zelf volgen en hierdoor heb je als werknemer vaak een pluspunt als je op zoekt bent naar een baan. Als werkgever, kun je er ook voor zorgen dat je werknemers de VCA training volgen. Hierdoor toon je aan en zorg je ervoor dat iedereen kan werken in een veilige en gezonde werkomgeving en sector. Zo weet iedereen zeker dat veiligheid heel belangrijk is. Je kunt de basiscursus VCA volgen, maar er is ook een cursus voor mensen in een leidinggevende positie. Dit is de VCA vol cursus.

Leidinggeven op een veilige manier

VCA vol staat voor veiligheid voor operationeel leidinggeven. Bij deze cursus leer je naast veilig te werken in je werksector, maar ook hoe je op een veilige manier leiding kunt geven op de werkplek. VCA vol is geschikt voor mensen die op de werkplaats verantwoordelijkheid hebben of dit meer op zich willen nemen. De VCA vol, net zoals de basis VCA training, wordt afgesloten door middel van het krijgen van een diploma. Hiermee kun je bewijzen dat je weet hoe je gezond en veilig kunt werken en leidinggeven.

Wat leer je tijdens de training?

In de VCA vol cursus worden veel onderwerpen behandeld en aan je geleerd. Je gaat leren over arbeidsomstandigheden, milieu, gevaarlijke stoffen, signalen en etiketten. Werkplekeisen, werken in besloten ruimtes en Arbo in de praktijk word je ook geleerd. Op het vlak van praktijk leer je over elektriciteit, hijs- en hefwerktuigen, op een hoge plek werken, werken met gereedschap en beschermingsmiddelen en brand- en explosiegevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *