Voorkom sedentair gedrag door staande werkplekken te creëren

De impact van actieve staande werkplek verhogen de productiviteit en prestaties van werknemers. Daarom wordt het ook ten volle aanbevolen om verstelbare werkstations te hebben om sedentair gedrag op de werkplek te verminderen. Afwisselende houdingen variërend van staand tot zittend is de eerste slimme mogelijkheid die je in de richting van het beheer van een goede gezondheid kunt nemen.

Bestrijd hiermee de langetermijneffecten van een sedentaire levensstijl. Wellicht lijken verstelbare werkstations niet meer dan op een of andere trend brekende werkplek, toch is er heel wat wetenschap aan vooraf gegaan om te ondersteunen waarom ze zo populair zijn. Dus wat wordt de tweede slimme mogelijkheid? Vul je werkplek aan door het nemen van een anti moeheid staande bureau-mat.

staande werkplek

Beweeg achter je ergonomische verstelbare sta-bureau.

Waarschijnlijk ben je al voldoende overtuigd van de voordelen van een sta-bureau, maar het is slechts een eerste stap op weg naar het ontwerp van een kantoor-wellness. Uit een recent onderzoek blijkt dat wanneer werknemers een product gebruiken, zoals een verhoogde sta-mat of een balance-board waardoor ze vrij kunnen zwaaien of bewegen, hun metabolisme met ongeveer 17% verhogen tegenover hetzelfde werk zittend uitgevoerd. Er wordt dus staand meer calorieën verbrand dan zittend.

Het toevoegen van een standaard bureau-pad zonder extra’s verricht al wonderen, doordat het de stress op de benen en voeten doet verminderen wanneer je een langere tijd staat. Het toevoegen van extra attributen om beweging te stimuleren tijdens het staan, zullen de benen doen strekken, tevens rugpijn en houding vermoeidheid helpen tegengaan. En vergeet niet dat je achter een verstelbaar bureau ook gewoon kunt gaan zitten. Het is tijd voor verandering, dekantoorinrichter.com helpt je graag op weg.